Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin caldura mult timp, dupa ce focul s-a stins.
Cand carnea este gata. este feliata sau maruntita, de obicei.
In zilele de azi, Kalua Pig se face pe aragaz , asa cum a facut celebrul bucatar hawaian Sam Choy, dar are nevoie de multe ore si de fum- foloseste Mesquite lichid pentru aceasta.Eu am folosit sarea cu aroma de fum si boia afumata , dar a iesit o friptura moale, frageda si sfarimicioasa...
INGREDIENTE :
1,5 kg pulpa de porc
400 ml cidru
sare afumata
boia afumata
MOD de PREPARARE :
Eu am facut reteta in Multicooker , dar se poate face si in vas de lut, pe care trebuie sa-l tineti neaparat in apa, cam 30 de minute, inainte de al baga in cuptor.
Carnea intreaga am frecat-o cu condimentele, apoi am pus-o in vasul Multicookerului si am adaugat cidrul( merge si vin daca nu aveti cidru).
Am setat aparatul pe programul STEW pentru 2 ore si 30 de minute.Am fiert la aburi si niste legume, pe care le-am pus deasupra in vasul special, am inchis capacul si am dat Start.
Am lasat sa se faca bucata de carne, inabusit , timpul stabilit si eu , intre timp , mi-am facut un piure de conopida cu care am servit friptura.Unii au servit asa carnea, altii au preferat sa o serveasca doar cu legume.
Dupa 30 de minute, am scos legumele facute la abur .Dupa ce carnea este gata se scoate si se da 15 minute la cuptor, fara sos, apoi se rupe fasii subtiri, cu ajutorul a doua furculite.
Kalua Pig se servesre cu legume, cu salata , cu orez sau cu piure de conopida, cum l-am servit eu.
Pofta mare sa aveti !
mmmm.....delicios....sigur se topeste in gura
RăspundețiȘtergereMarga draga dupa cat s-a inabusit si s-a copt, si daca nu ai dinti, poti sa o mananci !
ȘtergereTe tzuc !
O retetsa interesanta si tentanta :)
RăspundețiȘtergereIncearc-o prima data , draga Simona si ai sa vezi cum ti se topeste in gura !
ȘtergereTe tzuc !
Interesant aparatul, se vede ce patrunsa este carnea! Pupici!
RăspundețiȘtergereSunt tare multumita de el sa stii ca isi merita toti bani, draga mea Sara ...
ȘtergereTe tzuc !
Comment FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereMelania Parus
cate culori si ce bine arata ,bravo
17 ore · Îmi place ·
Toncean Valer
Chiar ma gandeam cand ma chemi la masa....!
16 ore · Îmi place ·
Mariana Mihat
numai pe tine ??? eu nuu???
16 ore · Îmi place
Liliana Mititelu
Indurare, Chef Sidy, sunt la dieta !!!
16 ore · Îmi place ·
Carmen Manu
aoleu si inca cum ca-s la serviciu
16 ore · Îmi place
Margareta Cismasiu
pe langa ca arata bine,e delicioasa
16 ore · Îmi place
Daniela Carmen Rotaru
Si eu
16 ore · Îmi place
Lili Milon Ciocarlan
Arata super! Dar ce este?
15 ore · Îmi place
Maria Mihalache
cu o asa bunaciune cum sa nu mi se faca pofta?
14 ore · Îmi place
Mimi Zami
Cu asa meniu fevii rindunica
14 ore · Îmi place
Iuliana Tarnoveanu
Mie imi spui.......Sidy...la asa bunatati!!!!!!!!!!!!!?
Cel verde taiat o fi avocado?cred ca da.....
11 ore · Îmi place
Tania Kiswani
Multumim Sidy..!
10 ore · Îmi place
Reteta suna tare bine! Trebuie probata!
RăspundețiȘtergereCristina numai incearca si ai sa vezi cat e de gustoasa !!!
ȘtergereSa-mi spui si mie rezultatul, te rog !
Foarte fragedă și aromată carnea asta! Unde ai găsit cidru?
RăspundețiȘtergere