vineri, 19 august 2016

Gogosari in sos de mustar - pentru iarna

By Sidonia Toncean   Posted at  10:00   Camara de iarna 19 comments

Este  o reteta simpla pentru muraturi .
Acesti gogosari pot fi dulci-acrisori, picanti sau nu , dupa gustul mustarului pe care il folositi.Oricum sunt tare gustosi si numai buni de mancat linga o friptura, la sarbatorile de iarna. Dar ii putem servi si ca o garnitura  sau se pot servi ca atare, pe un colt de paine calda, tocmai scoasa din cuptor.
Sunt foarte usor de facut, se pastreaza minunat pentru iarna, sunt deliciosi .
Atat gogosarii cat si sosul care se formeaza ; a mai ramas sos si l-am folosit la alte fripturi.




Avem NEVOIE de :

4 kg gogosari
700 g mustar( doua borcane)
1 lingurita turmenic
5-6 catei usturoi
200 ml miere
250 otet din miere
200 ml ulei
1-2 linguri piper boabe
3 linguri sare pentru muraturi
frunze telina
1 foaie dafin( noua nu prea ne place, voi puteti pune 4 buc)





MOD de PREPARARE :

Gogoșarii se spala, se scurg apoi se curăță de cotoare și se taie felii. Ii punem intr-un vas mare si ii facem cu sare, amestecam si ii lasam deoparte sa lase zeama, cam o ora.





Intr-o oala punem la fiert uleiul,usturoiul presat, otetul,  mustarul, turmenicul, foaia de dafin si frunzele de telina. Vor fierbe aproximativ cinci minute, până ce se obține o pastă omogenă (sos).



Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot, stingem focul apoi adaugam mierea si amestecam.



Scoatem frunzele si punem in borcane feliile de gogosari , mai inghesuite , apoi sosul il turnam în borcanele sterilizate.



Dupa infiletare, borcanele se vor întoarce invers, sa stea cu capacul in jos si se vor lasa asa zece minute, ca sa se faca vid.



Apoi borcanele le vom acoperi cu o patura , intr-o cutie si se vor lasa pana a doua zi, cand sunt deja reci si le putem pune in camara.




Asa-i ca nu sunt greu de facut ?
Mult spor sa aveti si pofta mare !




Asta am gasit acum : http://lataifas.ro/retete-naturiste/95869/gogosari-sos-de-mustar/

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

19 comentarii:

  1. Diana Alina Filip

    Si la ce se servesc? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela Popescu

    Știu că făcea soacra mea și erau delicioși...dar nu am avut rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina Popa

    Și mie îmi plac ăstia mai mult decât cei în sos de pasta de tomate!! Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura Fedorca

    Sunt minunati ..sosul de mustar e super bun si asa gol iar langa o fripturica sau niste chiftele merge de minune:) eu anu astta fac si conopida in sos de mustar :) Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O idee minunata care trebuie incercata ,draga Laura !

      Ștergere

  5. Simona Dinu

    Nu am mai auzit.... mai am multe de invatat !Îmi place .
    Si sunt asa de gustosi....

    RăspundețiȘtergere
  6. Terhes Atena Timeea - Ioana

    Sunt super, și eu făceam când eram în țară. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioni Cirstoiu

    Da sunt foarte buni. Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  8. Nina Hotu

    Sunt foarte buni . Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  9. Alina Panainte

    Foarte bine arată! Mulțumesc frumos ptr. rețetă! O seară minunată! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  10. Marinela Elena Ciocirlan

    Daaaaaa...eu maine la prima ora ma pun pe treabaaaa ! Îmi plac .

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioni Cirstoiu

    Da sunt foarte buni.Si sosul minunat. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.