Este o reteta simpla pentru muraturi .
Acesti gogosari pot fi dulci-acrisori, picanti sau nu , dupa gustul mustarului pe care il folositi.Oricum sunt tare gustosi si numai buni de mancat linga o friptura, la sarbatorile de iarna. Dar ii putem servi si ca o garnitura sau se pot servi ca atare, pe un colt de paine calda, tocmai scoasa din cuptor.
Sunt foarte usor de facut, se pastreaza minunat pentru iarna, sunt deliciosi .
Atat gogosarii cat si sosul care se formeaza ; a mai ramas sos si l-am folosit la alte fripturi.
Avem NEVOIE de :
4 kg gogosari
700 g mustar( doua borcane)
1 lingurita turmenic
5-6 catei usturoi
200 ml miere
250 otet din miere
200 ml ulei
1-2 linguri piper boabe
3 linguri sare pentru muraturi
frunze telina
1 foaie dafin( noua nu prea ne place, voi puteti pune 4 buc)
MOD de PREPARARE :
Gogoșarii se spala, se scurg apoi se curăță de cotoare și se taie felii. Ii punem intr-un vas mare si ii facem cu sare, amestecam si ii lasam deoparte sa lase zeama, cam o ora.
Intr-o oala punem la fiert uleiul,usturoiul presat, otetul, mustarul, turmenicul, foaia de dafin si frunzele de telina. Vor fierbe aproximativ cinci minute, până ce se obține o pastă omogenă (sos).
Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot, stingem focul apoi adaugam mierea si amestecam.
Scoatem frunzele si punem in borcane feliile de gogosari , mai inghesuite , apoi sosul il turnam în borcanele sterilizate.
Dupa infiletare, borcanele se vor întoarce invers, sa stea cu capacul in jos si se vor lasa asa zece minute, ca sa se faca vid.
Apoi borcanele le vom acoperi cu o patura , intr-o cutie si se vor lasa pana a doua zi, cand sunt deja reci si le putem pune in camara.
Asa-i ca nu sunt greu de facut ?
Mult spor sa aveti si pofta mare !
Asta am gasit acum : http://lataifas.ro/retete-naturiste/95869/gogosari-sos-de-mustar/
Diana Alina Filip
RăspundețiȘtergereSi la ce se servesc? Îmi place ·
Muraturi la iarna....
ȘtergereMihaela Popescu
RăspundețiȘtergereȘtiu că făcea soacra mea și erau delicioși...dar nu am avut rețeta.
Acum o ai ,draga mea...
ȘtergereAlina Popa
RăspundețiȘtergereȘi mie îmi plac ăstia mai mult decât cei în sos de pasta de tomate!! Îmi place !
Sunt deliciosi !
ȘtergereLaura Fedorca
RăspundețiȘtergereSunt minunati ..sosul de mustar e super bun si asa gol iar langa o fripturica sau niste chiftele merge de minune:) eu anu astta fac si conopida in sos de mustar :) Îmi place .
O idee minunata care trebuie incercata ,draga Laura !
Ștergere
RăspundețiȘtergereSimona Dinu
Nu am mai auzit.... mai am multe de invatat !Îmi place .
Si sunt asa de gustosi....
Da...sunt tare, tare buni !
ȘtergereTerhes Atena Timeea - Ioana
RăspundețiȘtergereSunt super, și eu făceam când eram în țară. Îmi place ·
Acum nu mai ajungi la gogosari, asa-i ?
ȘtergereIoni Cirstoiu
RăspundețiȘtergereDa sunt foarte buni. Îmi place
Nina Hotu
RăspundețiȘtergereSunt foarte buni . Îmi place ·
Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereAlina Panainte
RăspundețiȘtergereFoarte bine arată! Mulțumesc frumos ptr. rețetă! O seară minunată! Îmi place .
Marinela Elena Ciocirlan
RăspundețiȘtergereDaaaaaa...eu maine la prima ora ma pun pe treabaaaa ! Îmi plac .
Mult spor sa ai draga Marinela !
ȘtergereIoni Cirstoiu
RăspundețiȘtergereDa sunt foarte buni.Si sosul minunat. Îmi place !