vineri, 19 august 2016

Pizza la tigaie II

By Sidonia Toncean   Posted at  08:00   Pizza 12 comments

Pizza la tigaie este solutia perfecta pentru amatorii de pizza , care sunt in lipsa de timp,nu au timp sa faca aluatul, sa-l astepte sa dospeasca, dar vor sa o manace.
O puteti face dimineata, la micul dejun, pına sa se trezeasca familia.
Aceasta este o reteta rapida, simpla si usor de facut cu gust similar celei clasice, asa ca uitati-va ce aveti prin frigider si pregatiti o gustare delicioasa.
Tigaia( cu capac neaparat) nu este bine sa fie mica pentru aceasta pizza, deoarece va fi  prea gros stratul de aluat si nu se va coace.
Pizza aceasta are un gust excelent, se mănâncă foarte repede și merită să o încercați.





Avem NEVOIE de 

- pentru blat:
2 oua
200 g faina
180 g iaurt gras
2 linguri ulei
1/2 praf copt
2 linguri ulei aromat

- pentru umplutura (asa cum obisnuiti, nu este nici o regula):
100 g salam
100 g carnati afumati
100 g branza
salvie
sare
piper

*putin unt



MOD de PREPARARE :

Amestecam intr-un bol faina (amestecata cu praful de copt)cu iaurtul, ouale, uleiul si condimentele, pina se omogenizeaza si obtineu un aluat moale.




Ungem bine cu unt ,o tigaie nonaderenta cu capac( 28 cm) si turnam in ea din blatul de pizza ca sa fie un blat cam de 1 cm.




Punem deasupra ketchup, felii de salam si de carnat si salvie rupta marunt.





Radem deasupra branza si acoperim tigaia.




Lasam sa se coaca la foc mic, asa acoperit.
Trebuie doar sa fiti foarte atente la coacere, pentru ca se poate arde usor. Dupa numai 10-12 minute, blatul a fost perfect copt, nu a ramas crud . Acum blatul este copt, dar moale si pufos, nu este crocant. Daca il mai lasati cateva minute , il aveti crocant.




Luam capacul cu grija sa nu va opariti cu aburii, scoatem pizza pe un platou si se poate portiona.
Cine doreste mai poate adauga putin ketchup deasupra.
Pofta mare sa aveti la cate o portie de pizza rapida.


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. Imi plac retetela tale de pizza. Desi eu mananc pizza cam de 2 ori pe an, ma faci sa imi doresc iar o portie..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa o faci cu ce ai tu voie sa manaci...doar sa aiba tigaia capac.

      Ștergere
  2. Lacra Corduneanu

    Tare faina ! Îmi place

    RăspundețiȘtergere

  3. Ingrid Taut

    Suna bine .incerc mai tarziu si eu ca si cina...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate face cand vrei tu si cand ai timp.
      Pofta mare !

      Ștergere
  4. Marc Matilda

    Culc copilul si imi fac una :))) Mentionez ca nu are gust ca la cuptor si iese ft pufos. Dar e buna . Nu mentioneaza sare in reteta, eu am pus dar parca trebuia sa mai pun. Merci de idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Matilda am zis ca e branza sarata si de aceea nu mai punem sare. Dar fiecare dupa gustul ei. Sa-ti fie de bine ! Normal ca nu iese fix precum cea din cuptor...dar e bunaaaaa !

      Ștergere
  5. Teodorescu Lia Stefania

    SYDY , DRAGA MEA , SCUZE DE DERANJ ... ASI VREA SA FAC PIZZA , RETETA TA , ACUM K VINE NEPOTELUL MEU LA MINE !
    NU INTELEG PREA BINE ... TOPING -UL SE PUNE DUPA CE SE COACE PUTIN BLATUL SAU DIRECT KHECEAP SI RESTUL , DIRECT DUPA CE AM PUS COMPOZITIA DE BLAT ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ketchup se pune imediat peste blatul crud+ celelalte componente din toping
      Mult spor sa ai si pofta mare !

      Ștergere
  6. Voichita Van

    Buna! Îmi place ...


    Marc Matilda

    E buna da...Îmi place ·


    Simona Dinu

    E perfecta ...Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.