Pizza la tigaie este solutia perfecta pentru amatorii de pizza , care sunt in lipsa de timp,nu au timp sa faca aluatul, sa-l astepte sa dospeasca, dar vor sa o manace.
O puteti face dimineata, la micul dejun, pına sa se trezeasca familia.
Aceasta este o reteta rapida, simpla si usor de facut cu gust similar celei clasice, asa ca uitati-va ce aveti prin frigider si pregatiti o gustare delicioasa.
Tigaia( cu capac neaparat) nu este bine sa fie mica pentru aceasta pizza, deoarece va fi prea gros stratul de aluat si nu se va coace.
Pizza aceasta are un gust excelent, se mănâncă foarte repede și merită să o încercați.
Avem NEVOIE de
- pentru blat:
2 oua
200 g faina
180 g iaurt gras
2 linguri ulei
1/2 praf copt
2 linguri ulei aromat
- pentru umplutura (asa cum obisnuiti, nu este nici o regula):
100 g salam
100 g carnati afumati
100 g branza
salvie
sare
piper
*putin unt
MOD de PREPARARE :
Amestecam intr-un bol faina (amestecata cu praful de copt)cu iaurtul, ouale, uleiul si condimentele, pina se omogenizeaza si obtineu un aluat moale.
Ungem bine cu unt ,o tigaie nonaderenta cu capac( 28 cm) si turnam in ea din blatul de pizza ca sa fie un blat cam de 1 cm.
Punem deasupra ketchup, felii de salam si de carnat si salvie rupta marunt.
Radem deasupra branza si acoperim tigaia.
Lasam sa se coaca la foc mic, asa acoperit.
Trebuie doar sa fiti foarte atente la coacere, pentru ca se poate arde usor. Dupa numai 10-12 minute, blatul a fost perfect copt, nu a ramas crud . Acum blatul este copt, dar moale si pufos, nu este crocant. Daca il mai lasati cateva minute , il aveti crocant.
Luam capacul cu grija sa nu va opariti cu aburii, scoatem pizza pe un platou si se poate portiona.
Cine doreste mai poate adauga putin ketchup deasupra.
Pofta mare sa aveti la cate o portie de pizza rapida.
Imi plac retetela tale de pizza. Desi eu mananc pizza cam de 2 ori pe an, ma faci sa imi doresc iar o portie..!
RăspundețiȘtergerePoti sa o faci cu ce ai tu voie sa manaci...doar sa aiba tigaia capac.
ȘtergereLacra Corduneanu
RăspundețiȘtergereTare faina ! Îmi place
Pofta mare !
Ștergere
RăspundețiȘtergereIngrid Taut
Suna bine .incerc mai tarziu si eu ca si cina...Îmi place ·
Se poate face cand vrei tu si cand ai timp.
ȘtergerePofta mare !
Marc Matilda
RăspundețiȘtergereCulc copilul si imi fac una :))) Mentionez ca nu are gust ca la cuptor si iese ft pufos. Dar e buna . Nu mentioneaza sare in reteta, eu am pus dar parca trebuia sa mai pun. Merci de idee!
ȘtergereMatilda am zis ca e branza sarata si de aceea nu mai punem sare. Dar fiecare dupa gustul ei. Sa-ti fie de bine ! Normal ca nu iese fix precum cea din cuptor...dar e bunaaaaa !
Teodorescu Lia Stefania
RăspundețiȘtergereSYDY , DRAGA MEA , SCUZE DE DERANJ ... ASI VREA SA FAC PIZZA , RETETA TA , ACUM K VINE NEPOTELUL MEU LA MINE !
NU INTELEG PREA BINE ... TOPING -UL SE PUNE DUPA CE SE COACE PUTIN BLATUL SAU DIRECT KHECEAP SI RESTUL , DIRECT DUPA CE AM PUS COMPOZITIA DE BLAT ????
Ketchup se pune imediat peste blatul crud+ celelalte componente din toping
ȘtergereMult spor sa ai si pofta mare !
Voichita Van
RăspundețiȘtergereBuna! Îmi place ...
Marc Matilda
E buna da...Îmi place ·
Simona Dinu
E perfecta ...Îmi place
Merita incercata fetelor !
Ștergere