sâmbătă, 10 septembrie 2016

Pepperoni Pizza Balls

By Sidonia Toncean   Posted at  07:00   Pizza 14 comments

Pizza din bile este un preparat inedit ce se aseamana la gust cu pizza si se remarca pentru usurinta cu care se poate desprinde in bucati, fara sa fie necesara taierea cu cutitul.
Daca cititi un dictionar gastronomic veti afla urmatoarele :

-Pizza este un aluat preparat cu ulei, branza, carne, peste, rosii si condimente, copt in cuptor, constituind un fel de mancare tipica Italiei meridionale.
- Pepperoni un salam italienesc, facut din carne de porc si vita, foarte condimentata cu piper negru si rosu. Acest carnat subtire, tare, uscat la aer, se poate manca taiat felii foarte subtiri, ca aperitiv. Mai poate fi folosit pentru a adauga gust unor mancaruri gatite, dupa cum stiu foarte bine cei care iubesc pizza pepperoni.
- Camembert - se spune ca Napoleon a botezat aceasta branza cu apelativul Camembert dupa satul normand unde sotia unui fermier i-a servit-o pentru prima oara. Acum, celebra in intreaga lume, aceasta branza din lapte de vaca are o coaja alba, moale si un interior cremos.
Atunci cand e destul de veche, branza ar trebui sa fie aproape lichida.




Avem NEVOIE de : 

- pentru blat 
 250g iaurt grecesc
180g de faina care creste singura Lidl ( daca nu gasiti faina care creste singura, amestecati  5 - 7 grame de praf de copt la fiecare 100g de faina normala)

- pentru topping
camembert  400 g
pepperoni  200 g
1 ou pentru uns
Daca va grabiti tare de tot puteti folosi un aluat de pizza gata facut sau unul de foietaj.




MOD de PREPARARE :

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se subtiaza si ajunge sa aiba aproximativ un centimetru grosime.Taiem aluatul in patrate potrivite, iar Camembertul il taiem cuburi.
Dupa ce toate patratele au fost taiate, se pun în fiecare cate 3 felii de salam.



Deasupra asezam un cub de branza.



Peste branza punem alte doua feliute subtiri de salam.



Dupa ce toate patratele au fost taiate, se pun în fiecare cate 3 felii de salam.
Dupa umplere patratele se impaturesc si se framanta in palme pana capata o forma rotunda de bile.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.
Oul batul il intindem deasupra bilelor din tava.



Se tine la cuptor in jur de 10-15 min. Blatul va fi crocant la exterior si pufos la interior.




Se lasa la racit 10 minute si se serveste prin ruperea bucatilor, bilelor.




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Dorina Topala

    Interesant... trebuie preparat! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti place pizza , zau ca merita sa o incerci. Aluatul cu iaurt e nemaipomenit...

      Ștergere
  2. Iancu Lubita

    Mmmm buna idee,bun gust!! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai facut-o vreodata cu aluatul acesta cu iaurt ? Incearca Lulu...

      Ștergere
  3. Nicolaus Mihai Cristian

    Buna idee!😄💝 Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul cu iaurt e nemaipomenit...trebuie incercat !

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Daca o faci te rog sa-mi spui parearea familiei...

      Ștergere
  5. Camelia Khalil

    Si asta e super.Zic si asta,deoarece faci pizza in fel si fel de feluri(cind la tigaie,cind pe mamaliga,cind sandvici...),unul mai interesant si bun decit celalalt. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  6. As manca-o si cu ochii, da' n-am voie :) Totusi te intreb (i-o mai taranca, asa la chestii din astea de delicatese): branza Camembert se consuma cu tot cu coaja aceea? Eu am crezut ca e ceva carton in ea, sau hartie mai groasa, si de fiecare data cand am avut ocazia, am mancat numai miezul pastos. Da' oare asa trebuia sa fac, sau m-am facut de râs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca m-ai bine dispus draga mea !
      Normal ca se mananca cu acea"coaja", e oleaca mai intarita, nu e carton.
      Ti-am mai zis eu de Camembert atunci cand l-am facut in grilaj crocant : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/04/camembert-in-grilaj-crocant.html

      Ștergere
  7. Sanda Suciu Ex Surtea

    M-am uitat ,am citit si am vazut filmuletul .Am notat-o, salvat-o. Imi place. Multumesc. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu eu cind ai sa o faci...astepti englezii asa-i ?

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.